s.v. Huizen

1 – 2

Excelsior-Maassluis

In mijn geheugen staat me nog wel vaag iets bij van Excelsior-Maassluis, onze bekertegenstander van vanavond, maar ik weet geen gegevens uit de historie meer op te diepen. Afgaande op de ranglijst van de tweede divisie waarin die ploeg momenteel uitkomt, staan ze er net als Huizen wat zorgelijk voor. Eigenlijk zorgelijker nog, want Huizen heeft tenminste dan nog één puntje… Daar moeten we ons dan toch maar niet al te rijk mee rekenen, want het is wel ‘gewoon’ tweede divisie, de laatste trede voor het formeel betaalde voetbal en dat duidt hoe dan ook op een kwaliteitsverschil. Met bijvoorbeeld een Darren Maatsen in de gelederen die zijn minuten inmiddels al maakte bij NAC, Go Ahead Eagles, RKC en het ‘grote’ Excelsior.
Speciale kaartjes moesten er gedrukt worden op last van de KNVB. Vijf euro toegang moest er ook geheven worden. Ieder muntje telt natuurlijk, maar ik verwacht eerlijke gezegd niet dat we de drukkosten van die kaartjes uit zullen halen, Excelsior-Maassluis is niet echt een tegenstander waar ons dorp voor uitloopt.
Onze bestuurskamer annex businessruimte is vanavond gesplitst. Een vergadering van de businessclub neemt het bargedeelte in beslag. De bestuurstafel waar normaliter de ontvangst van het arbitrale trio en het bestuur van de tegenstander aan plaatsvindt is echter nog verlaten en als er twee heren van de KNVB arriveren, neem ik de honneurs maar even waar om ze te ontvangen en van koffie te voorzien. Ze komen arbiter Steve Janssen bekijken. Janssen heeft in mijn database met scheidsrechters al twee keer een goede beoordeling in ontvangst mogen nemen en ik hoop dat ik hem vandaag zijn ‘hattrick’ kan laten maken. Het gesprek komt ook nog even op de handsbal die ons afgelopen zaterdag min of meer de das om deed in Nijkerk. Een van de heren geeft een uitgebreide verhandeling vol ‘mitsen’ en ‘maren’, wellicht ook om de arbiter van dienst niet helemaal af te vallen. Ook Gert van den Broek onze onvolprezen clubarbiter mailde me al eerder deze week met enige uitleg:
De laatste jaren is er een paar keer een wijziging geweest in de regels rondom hands. De regel is nu dat als je aanvallend hands maakt en je daarna direct scoort het doelpunt wordt afgekeurd. Dan doet het niet ter zake of het strafbaar hands is of niet. Bepalend is dus wordt er direct daarna gescoord.
In jouw verslag lees ik dat een aanvaller hands maakt een pass geeft aan een medespeler en dat er daarna wordt gescoord.
Als de handsbal dan niet strafbaar is (arm in natuurlijke positie, afgeslagen bal van eigen voet en dergelijke) dan is het dus een geldig doelpunt. Had de doelpuntenmaker de bal tegen zijn arm gekregen en gelijk gescoord dan had die wel moeten worden afgekeurd.
Dit jaar is er ook weer een wijziging bij verdedigend hands. Vorig seizoen was het ontnemen van een directe scoringskans door hands in de 16-meter een strafschop en rood. Of het nu een bewuste of een onbewuste handsbal was deed niet ter zake.
Dit jaar is het bij een onbewuste handsbal waarbij een directe scoringskans wordt ontnomen binnen de 16-meter een gele kaart en een strafschop.
Maak je bewust hands (sla je de bal gewoon uit het doel) dan is het nog wel rood.

Aldus Gert in zijn mail. Het verhaal van de KNVB’er kwam hier in grote lijnen wel op neer. Maar hoe dan ook, het blijft in mijn ogen wrang dat iemand de bal twee meter mee mag nemen, met de arm klaar mag leggen en dan een geldig doelpunt kan laten scoren. Nog even en we introduceren de rugby ‘try’ in het voetbal…
Zoals ik al vreesde loopt het niet storm. Om half acht zit alleen de verslaggever van de Gooi en Eemlander al op de tribune, het loopt wel wat aan naarmate de aftrap nadert, maar ik vrees dat we toch met een flinke bos toegangskaartjes zijn blijven zitten.

Brutaal

Huizen opent brutaal en lijkt zich niets aan te trekken van het tweede divisionist zijn van onze gasten. Meteen na de aftrap wordt doelman Jaimy Kroesen wat in verlegenheid gebracht als een terugspeelbal aan de korte kant is en er fel op hem doorgejaagd wordt. Met een ferme peer weet Kroesen de klus dan toch te klaren. Maar van ‘onderdanigheid’ is dus geen sprake van Huizer zijde…
Ook een fraaie combinatie tussen Robbie Schipper en Artuur Zutterman komt goed door. De voorzet is helaas een prooi voor Kroesen, maar Huizen laat zich lekker zien in deze openingsfase.
De precisie is bij onze gasten ver te zoeken. Een schuiver van Nino van den Beemt mist alle richting en ook een voorzet van Khallil Dahmani vliegt aan alle streephemden voorbij.
Duidelijk beter is de diagonale pass van Artuur Zutterman over het halve veld op de voluit sprintende Nabil Harchaoui. Een beetje meer geluk bij de aanname en het had zonder meer tot iets moois kunnen leiden, maar onze vleugelspits liet zich vanavond nadrukkelijk zien op de flank.
Uiteraard blijft het oppassen. Bij Excelsior-Maassluis loopt die Darren Maatsen rond, maar ook een Jeremy Udenhout die telkens dartel opstoomt. Een dieptepass op Maatsen wordt goed doorzien door onze bekerdoelman Kay Rademaker. Met een doffe dreun neemt hij de bal vol op de pantoffel en voorkomt zo een doorbraak. Ook Redouan Omar Ouali waagt een schotpoging die een roemloos einde vindt in de bosschages op de berg achter Kay Rademaker.

Kansen

Echte kansen weet Excelsior-Maassluis in deze fase niet te creëren. Dat is aan de andere kant wél het geval als de weer herstelde Theo Visser een corner mag nemen. De bal komt goed voor en dan is daar de zomerse coupe van Joshua Lo-Asioe die de bal uitstekend naar de grond inkopt. Helaas wel precies op de benen van een op de doellijn staande verdediger en de kans gaat daarmee helaas verloren. Maar zó dichtbij was geen van de partijen nog bij een doelpunt geweest.
Smaakmaker Nabil Harchaoui zet dan goed op snelheid door en zijn voorzet lijkt een prooi te gaan worden voor de weer uitermate ijverige Ahmed al Mahdi. Doelman Kroesen heeft dat gevaar echter onderkend en weet de bal stijlvol te onderscheppen voor ‘Aggie’ het leer tegen de touwen weet te werken.
Dan is het na zesentwintig minuten dan toch raak als Nabil Harchaoui en Joshua Lo-Asioe een fraaie combinatie opzetten. Soepeltjes splijten ze de Maassluiser defensie open en heel even dreigen ze elkaar in de weg te lopen bij de afronding van dit fraais, maar dan is het Joshua Lo-Asioe die de bal keurig binnen jaagt: 1 – 0 en dat is op dat moment zeker niet tegen de veldverhoudingen in!

Licht

Inmiddels is de schemering aan het invallen en opnieuw valt mij de gebrekkige lichtopbrengst van onze stadionverlichting me op. Zit er wellicht ergens nog een dimmertje waar men vergeten is aan te draaien? Ik zou daar toch nog maar eens naar laten kijken door de installateur, want dit is echt wel héél marginaal qua lichtopbrengst. Dat het aan mijn oude ogen zou kunnen liggen lijkt me onwaarschijnlijk, want ook mijn tafelgenoot van de Gooi en Eemlander en nog wat andere toeschouwers constateren deze zwakte van onze verlichting. Duur spul, dan mag je toch wel iets meer dan een kaarsenpitje verwachten, toch?
Ook is het volop gaan regenen en dat maakt het veld lekker snel. Zo ook Khallil Dahmani die op snelheid aan een doorbraak bezig lijkt. Op het laatste moment wordt hem de voet dwars gezet in onze als altijd weer solide ogende defensie. Excelsior-Maassluis is niet van zinnens zich bij die achterstand neer te leggen en lijkt een tandje bij te zetten. Het is Dennis Lamme die de omsingeling doorbreekt en Ahmed al Mahdi bereikt die een heerlijke aanname heeft. Wat een heerlijke speler is dat toch! Het levert Huizen een inworp op waar helaas weinig uitkomt. Het zijn dit soort staaltjes voetbal die mij de gang naar de Wolfskamer waard maken!
De rust is al aanstaande als Theo Visser een afvallende spijkerhard en van een meter of twintig op de goal jaagt. De bal spat rakelings langs de verkeerde kant van de paal en ik vraag me af of doelman Kroesen deze bal op dit natte veld had weten te keren!
Dan komt Excelsior-Maassluis toch op gelijke hoogte. Een pass van Dahmani bereikt die gevaarlijke Maatsen die via de binnenkant van de paal zijn inzet binnen ziet kaatsen. 1 – 1 en die goal viel min of meer uit de lucht, want iedereen zag Huizen al met een nette voorsprong de rust in gaan.
Theo Visser probeert het voor rust nog even via een vrije trap van een meter of twintig. Maar Kroesen staat op de goede plek en vangt de bal probleemloos weg.

Rust

En zo gaat Huizen dus helaas toch wat teleurgesteld aan de thee door die late gelijkmaker. Excelsior-Maassluis had met name in de slotfase van deze eerste helft wel wat aangedrongen, maar wist zich daaruit eigenlijk amper kansen te verschaffen.
Timo Vos was kort voor rust al aan een warming-up begonnen, maar nu is het veld verlaten en zie ik geen spelers die serieuze pogingen doen de spieren op te warmen voor een invalbeurt. Tegen het einde van de rust komt Vos het veld weer op om zijn warming-up af te maken. Ik hoop niet dat Vos voor Harchaoui gebracht gaat worden, want onze dartele buitenspeler had voor mij een hoge amusementswaarde. Straks maar eens even met hem praten hoe hij het zelf heeft ervaren…
Al met al zijn we zeker niet kansloos gebleken tegen deze tweede divisionist. En dat is zonder meer een positieve conclusie voor dit moment!

Wissel

Het is Robbie Schipper die het veld moet ruimen voor Timo Vos. Een begrijpelijke wissel. Niet dat Schipper zwak speelde, maar de Excelsior-Maassluis defensie leek wat kwetsbaar op snelheid. En dan heb je aan The Vossenator gewoon een hele goeie!
Of het door het wegvallen van Robbie Schipper komt weet ik niet, maar onze gasten hebben na rust meteen het heft in handen genomen en zetten druk op de Huizer defensie. Jeremy Udenhout slalomt heerlijk door onze linies en Khallil Dahmani volleert de voorzet fraai, maar tot onze opluchting ook naast de goal. Calvin Tureaij jaagt een bal recht op Kay Rademaker die de bal dankbaar in ontvangst neemt. Maar de bakens zijn nadrukkelijk verzet: als er lakens uitgedeeld worden, dan is het nu door Excelsior-Maassluis…
Toch nog een bal van Vos die maar ternauwernood naast spat als Darwin Heuvelman even een zwak momentje kent, maar het zijn speldenprikken geworden waar deze mannen niet wakker van liggen.
Dan gaat Joshua Lo-Asioe zitten en onze doelpuntenmaker moet zich met de schoen in de hand laten vervangen door Tijmen Bakker.
Jurrian van Eerden zit er dan op het middenveld ineens goed tussen en bedient Maatsen die snoeihard de goal van Rademaker iets te ver opzij zoekt.
Een soepel lopende aanval van onze mannen en Vos ziet zijn schotpoging helaas geblokt in die gestreepte muur van verdedigers. De rebound levert nog een onverwachte kopbal van Vossie op, maar die vormt dan geen probleem meer voor doelman Kroesen. De bal kwam te onverwacht en te plotseling om er nog kracht en richting aan te kunnen geven.

Penalty!

Jeremy Udenhout moet zich dan met kramp laten vervangen door Bram Wennekers. Aan het rugnummer negen te zien de vaste spits van de Maassluisenaren.
Ahmed al Mahdi onderschept dan een slechte pass op het middenveld en neemt meteen de rennerd richting Kroesen. De wedstrijd heeft voor onze veel lopende spits echter wat veel kracht gekost en hij durft de passeeractie niet aan en haalt uit. Kroesen wordt tot een goede redding gedwongen en moet gestrekt om de bal te stoppen. Maar ik wed dat als deze situatie zich in de eerste helft had voorgedaan, dat Ahmed weer een goal had kunnen bijschrijven!
Huizen wankelt. Dennis Lamme geeft een vervelende bal terug op Rademaker die niet anders kan dan de bal die hem op heuphoogte bereikt maar gewoon uit te jagen. Better safe than sorry…
Inmiddels gonst de vraag over de tribune of er meteen strafschoppen genomen gaan worden bij een gelijke stand of dat er eerst nog verlengd gaat worden. Ik moet het antwoord schuldig blijven en zover zal het helaas ook niet komen, want in de eenenzeventigste minuut breekt Excelsior door. Zutterman tracht de inzet te blokken en dan zet de Maassluise aanvaller heel handig zijn been voor Zutterman neer waardoor een botsing onvermijdelijk is. Hoewel hij zich op enige afstand van het tafereel bevindt, wijst wijst Steve Janssen gedecideerd naar de stip: Strafschop! Invaller Bram Wennekers jaagt de bal feilloos naar de kant waar Rademaker de bal dus niet vermoedde en Huizen kijkt bedremmeld tegen een 1 – 2 achterstand aan…

Slotfase

Excelsior coach Steye Jacobs brengt meteen Jeroen Haars voor Omar Ouali en Arnold Klein gooit, kort nadat Harchaoui een fraaie volley door Kroesen gestopt zag, Jesse Adah in de strijd voor de leeggespeelde Harchaoui. Nabil had de tweede helft wat minder zijn stempel op het spelbeeld weten te drukken, maar kan zeker op een geslaagde wedstrijd terugzien naar mijn niet altijd even bescheiden mening..
Ahmed ziet dan een fikse pegel op de kont van Kevin Ringeling uiteen spatten. Ik hoop niet dat Ringeling een kantoorbaan heeft, want zitten zal een tijdje pijnlijk zijn, denk ik…
Nadat een scherpe charge van Dennis Lamme op Jurrian van Eerden komt ook Samuel van der Velden zijn kunsten vertonen. Dat gaat ten koste van Nino van den Beemt die bedankt wordt voor bewezen diensten.
Een schitterende actie van Jesse Adah die Ahmed op avontuur stuurt. Ahmed gaat in volle ren neer, maar arbiter Janssen ziet er geen strafschop in. Opnieuw denk ik dat onze prima fluitende leidsman daar gelijk in had: de tackle was keurig op de bal en nam Ahmed gewoon mee. Maar we hadden daar graag een voordeeltje in gezien…
Thomas Kamstra mag dan ook het trainingspak nog uit voor Sergae Kogeldans in een ultieme poging nog een bakentje te kunnen verzetten. Maar de strijd lijkt gestreden. Het aanvalsspel van Huizen heeft iets wanhopigs gekregen en als Calvin Tureaij onstuitbaar door de laatste linie breekt en Kay Rademaker opnieuw passeert met een striemend schot dat via de paal het veld weer in ketst, dan lijkt de 1 – 3 eerder aanstaande dan de gelijkmaker. Een ferme bodycheck van Jeroen Lamme voorkomt in die slotfase dan nog de derde Maasluistreffer en Huizen ziet het bekertoernooi hier en nu eindigen. Niet roemloos, want ook vandaag was weer duidelijk dat Huizen zich gewoon kan meten met sterke tegenstanders als Excelsior-Maassluis. Het dilemma doorgaan in de beker of de volle focus op handhaving in de competitie lijkt hiermee opgelost. Zaterdag Sportlust, en dat gaat nog lastig genoeg worden…

Arnold Klein

De vraag of we ons ook op de beker of puur op de competitie moeten richten is hiermee dus wel beantwoord,” open ik het gesprekje met onze coach.
“Ja, uiteindelijk wel!” concludeert Klein nuchter. “Ja, we wilden wel voor die tweede ronde gaan, maar niet ten koste van alles…”
Ik vond het zeer bemoedigend dat we zeker die eerste helft bepaald niet onder deden voor een tweede divisionist…
“Ja, het laatste kwartier van de eerste en het eerste kwartier van de tweede helft gingen ze wat meer op tempo draaien, waar ze in het eerste half uur niet aan toe kwamen. Toen konden we nog meer energie opbrengen en er daardoor wat slimmer onderuit konden voetballen. Toen konden we zeker goed mee en zag je ons positiespel en manier van voetballen er goed uitkomen. Je moet alleen wel heel snel handelen tegen tegenstanders van dit formaat. Dat zag je afgelopen zaterdag ook. Als je dat niet doet, dan wordt het even wat anders…”
Ik hoor je dan nu eigenlijk zeggen dat als we deze wedstrijd in januari gespeeld zouden hebben dat we dan wellicht wél als winnaar van het veld zouden zijn gestapt…
“Ja, als we het wat verder trekken, dan kunnen we wellicht wat langer mee met het tempo. Je ziet gewoon dat er ook bij deze ploeg gewoon balvaardiger voetballers rondlopen, echte rasvoetballers. Die hoef je niet zo gek veel te zeggen van waar ze lopen moeten en hoe ze moeten handelen. Het ‘lezen’ van het spel. Dat is het grote verschil tussen de tweede divisie en de derde.
Ik heb de ploeg daarin ook complimenten gemaakt en Maassluis is erg blij dat ze ons hebben weten uit te schakelen en dat geeft ook wel aan hoe ze naar deze wedstrijd gekeken hebben en er alles aan hebben moeten doen om ons op de knieën te krijgen. En dan zie je dat we ook nu weer door wat ‘schlemieligheid’ de wedstrijd niet naar ons toe weten te trekken.
Ja, het was zeker een terechte penalty! Ook weer slimmigheid: die speler gooit zijn been voor Artuur, dan geeft je de scheidsrechter de gelegenheid om er een strafschop aan toe te kennen. Slimmigheid die je gewoon meer ziet bij ploegen als DVS’33, Sparta Nijkerk en ook in de tweede divisie. Wat mij positief stemt is niet alleen dat we onze huid steeds duurder aan het verkopen zijn, maar ook dat we steeds sterker aan de bal aan het worden zijn. We moeten gewoon lering trekken uit Sparta, de wedstrijd van vandaag. Hoe komt het dat we in een bepaalde fase van de wedstrijd teveel achter de feiten aan aan het lopen gaan…”
Je begon zonder Lars van Huisstede…
“Ja, die hebben we rust gegeven. Hij had toch een klein beetje reactie na afgelopen zaterdag. Hij heeft een goed deel van de voorbereiding gemist en we willen hem zeker niet overbelasten.
We moeten met sommige spelers toch nog wat omzichtig omgaan. We zijn gewoon niet dermate breed dat we alle blessures zonder kwaliteitsverlies kunnen opvangen. We hebben gewoon een goede groep, maar we zullen gedoseerd met de fitheid om moeten gaan…”
Dat bleek ook wel uit het optreden van Nabil Harchaoui, die ik prima vond spelen, zeker de eerste helft…
“Ja, Nabil is een hele leergierige speler die ook veel voor het elftal wil doen. Maar ook iemand die je niet ‘zomaar’ kunt brengen. Hij heeft een tijdje op de bank gezeten en zijn arbeid bij de trainingen kunnen verrichten, van de week zijn eerste invalbeurt gemaakt. Een speler die gewoon heel graag ‘wil’ en vandaag een prima indruk achter liet…”
Joshua geblesseerd van het veld… Hoe ernstig is dat?
“We hebben op het moment te kampen met een blaren-epidemie. Veel speler hebben nieuwe schoenen. Maar wat ze er mee doen weet ik niet, maar ze hebben allemaal last van blaren! Maar wellicht is het ook een ‘sokken-verhaal’ want we hebben nu een nieuwe kledingleverancier en mogelijk dat we daar nog aan moeten wennen….”
Zaterdag Sportlust… D’r op en d’r over, denk ik dan maar,” merk ik gekscherend op.
“Haha, tja, weet je, Sportlust heeft gewoon een hele goede ploeg. Speelden vorig seizoen bij de eerste zes. Ze hebben ook een paar prima spelers van Hercules overgenomen én eentje van Huizen… Nee, dat is een ploeg waar we ons echt tegen zullen moeten zien te wapenen. We zullen hetgeen we vandaag en tegen Sparta hebben geleerd volop in de praktijk moeten zien te brengen. Echt een goeie ploeg! Maar we hebben louter topwedstrijden in deze competitie en zullen onze huid zo duur mogelijk moeten zien te verkopen.

Nabil Harchaoui

Ik vond jou de eerste helft de smaakmaker!” leg ik de bescheiden glimlachende Nabil voor.
“Dank u wel! Dat is mooi om te horen. Ik had eindelijk een basisplek. Het was gewoon keihard werken, eigenlijk. Maar dat is een van mijn kwaliteiten dus ik hoop dat ik dat vandaag goed heb gebruikt.”
De tweede helft zakte je wat weg, maar héél Huizen zakte wat weg…
“Ja, op het eind van de eerste helft begonnen we al een beetje weg te zakken. Ik ging ook té laag spelen voor mijn gevoel. In de rust gaf de trainer me dat ook aan dat ik hoger moest zien te gaan spelen. We hebben ook wat omgewisseld, zodat ik niet elke keer helemaal met die back mee hoefde te gaan, maar het lukte niet meer om helemaal uit dat verdedigende spel te komen….”
Toch jammer, want kijkend naar die eerste helft ben je toch min of meer gelijkwaardig aan Excelsior-Maassluis…
“Ja, qua voetbal ging het goed. De eerste twintig minuten gingen goed en we kwamen ook lekker met 1 – 0 voor. Wel jammer dat ze vlak voor rust nog gelijk kwamen, maar het ging gewoon aan het einde van die eerste helft wat minder helaas… Maar we hebben als team gestreden, vind ik, maar we gingen iets teveel inzakken waardoor zij teveel aan de bal kwamen.”
Wel tevreden over je eigen spel?
“Ja, ik heb voor mijn gevoel wel gewoon hard gewerkt voor het team, veel meters gemaakt en blij met de assist. Ik kreeg de bal en draaide open om hem aan Joshua Lo-Asioe te geven. Hij ging toen op avontuur en scoorde. Daarnaast hadden we ook nog een kans met Ahmed die nog bijna voor de keeper kwam, daar was ik ook bij betrokken.”
Ik heb met plezier naar je zitten kijken. Ik hoop dat het een vervolg krijgt!
“Haha, ja dank u wel… Ik hoop het ook!”

Jeroen Lamme

Ook onze noeste rots in de branding vraag ik even voor een gesprekje. Wat er mis is gegaan weet ik niet, maar het gesprekje met Jeroen was van mijn memorecordertje verdwenen vanochtend. Vandaar dus maar even uit het blote hoofd…
Teleurgesteld, neem ik aan…” open ik.
“Ja, aan de ene kant wel, maar we hebben gestreden voor wat we waard waren. Het is gewoon toch een hele sterke tegenstander. Dus helaas…”
Je blokte op een gegeven moment je tegenstander die doorbrak. Dat was een fikse klap, ik was blij dat je gewoon dóór kon…
“Haha, ja, ik dacht hij komt zo snel op me af, als ik naar achteren ga lopen dan gaat ie er voorbij, dus ik bleef maar gewoon staan en toen klapte hij tegen me op. Maar ik ben beresterk, dus ik kan wel tegen een stootje, Haha!”
Uitgebekerd. Nu volledige focus op de competitie…
“Ja, zaterdag Sportlust. Daar gaan we de handen nog aan vol krijgen. Maar we spelen thuis en dan gaan we er gewoon volledig voor. Maar makkelijke wedstrijden gaan we dit seizoen niet meer krijgen.”
Met excuses aan Jeroen die veel meer gezegd heeft dan ik me nu nog helemaal voor de geest weet te halen.

Apenstaartjes kijk op de zaak

Opnieuw geen winst voor Huizen. Toch heb ik het gevoel dat we er steeds dichter naartoe aan het groeien zijn. We hebben het vaak over leermomenten. Een van die leermomenten van dit seizoen is voor mij wel het belang van een goede voorbereiding. Daar heeft het nu ernstig aan geschort en dat zien we terug in de stijgende lijn die onze ploeg nog steeds vertoont qua spel en conditie. Een degelijke voorbereiding had ons wellicht verder gebracht dan waar we nu staan.
Dat we uitgebekerd zijn vind ik niet zo’n probleem. De kans dat we volgend jaar Europa in gaan door de KNVB beker te winnen, lijkt me niet zo heel groot. Met die povere verlichting vrees ik dat de UEFA daar ook een stokje voor zou steken. Dan is die beker vooral een extra belasting voor een groep die eigenlijk gewoon nog volop met de voorbereiding bezig is. Ik ben er dan ook niet echt rouwig om dat het hier en nu al meteen weer eindigt. Ik herinner me nog een voorgaande editie van de KNVB beker toen we tegen een Zeeuwse(?) ploeg met 0 – 4 werden weggepoetst. Nu gaan we eervol ten onder tegen een tweede divisionist die dan wel onderaan die tweede divisie bungelt, maar die daar toch maar op dat niveau acteert. En wat zegt de ranglijst nou helemaal na drie wedstrijden? Eigenlijk is die tweede divisie het hoogste amateurniveau en we zien dan ook met enige regelmaat dat ploegen uit die divisie gewoon de échte betaalde clubs de maat nemen in de beker.
Zaterdag dus tegen Sportlust met onze kleine horzel Frank van den Bosch. We hopen dan weer de beschikking te hebben over Lars van Huisstede en Joshua Lo-Asioe. Spelers die toch echt wel iets toevoegen aan ons team. De ziekenboeg begint langzaam maar zeker weer wat leeg te lopen en ik hoop op een spoedige terugkeer van Elias Truyers, Wessel Biljardt en uiteraard ook op alle wat langduriger geblesseerden. Er zit voldoende potentie in deze groep om toch een wedstrijd over de streep te kunnen trekken. Ik hoop dat we daar aanstaande zaterdag een begin mee kunnen gaan maken. Ik gun Frankie het allerbeste, alleen zaterdag dus maar eventjes niet!

Ron Tuijnman

Op- en aanmerkingen, aanvullingen en correcties als altijd van harte welkom via ron apenstaartje rtpsoftware punt NL

Totaal:1.171Vandaag:5